Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за гражданската

...
Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за гражданската
Коментари Харесай

Ето какви закони ще приема 50-ото НС в последните си две редовни заседания

Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за гражданската регистрация, които целят да се постави завършек на злоупотребите с фиктивна адресна регистрация.

Измененията са част от проектопрограмата на Народното събрание за 25 и 26 септември т. година - последните два постоянни пленарни дни преди началото на предизборната акция за парламентарния избор на 27 октомври.

Първа точка в оферти дневен ред е Законопроект за условията за досегаемост на артикули и услуги. Парламентът ще разиска на второ четене промени в Закона за подкрепяне на земеделските производители и също така изменения в Закона за здравето.  

Предвидено е и чуване на министъра на вътрешните работи Атанас Илков по отношение на неспазения законов период за пускане на Националния указател за случаите на педофилия.

Първа точка в четвъртък се предлага да бъде първото четене на промени в Закона за отбрана на потребителите. След това депутатите ще прегледат на първо четене три законопроекта за поощряване на доброволчеството, както и промени в Закона за протекция на детето и в Закона за индустриалните паркове.

В проектопрограмата са годишните отчети за активността на Държавна организация „ Национална сигурност “, на Държавна организация „ Разузнаване “, и на Служба „ Военно разузнаване “ за 2023 година Предвижда се съвещанието да бъде закрито в тази си част, защото отчетите са секретни. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР